Hvem er vi / Lidt om historien bag AC Hamlet

Lidt om historien bag AC Hamlet


Det nuværende Hotel Prins Hamlet , blev opført på den gamle remisegrund ved Grønnehave station, sporerne lå på den østlige side af stationen, men disse blev lagt om på den vestlige side da Tretorn Industri skulle opføres.
Hotel Kongen, Oscar Pedersen, som i forvejen havde Kystens Perle og Hotel Marienyst,ville skabe "Nordens festlige hjørne" han søgte om at opføre et Hotel i 1955. Han ville skabe et luksuriøst hotel i funkis stil, dette blev dog senere opgivet, og en mere beskedent byggning blev opført i midten af 60´serne.Mange har været til Kongress, Danseaftener og Stig Lommer opførte ABC Revyer i den store sal hernede.

Det siges at der ved indgangen til receptionen, sad en Beostær i et bur som havde lært at sige "Vil du med til Sverige" og så fløjtede den efter pigerne der gik til stranden.

Hotellet blev købt af Helsingør kommune i 1973, hovedbygningen blev ombygget til plejehjem, og i Rundingen kom Sygekassen, med kontorer og i sidefløjen mod Grønnehavevej fik Aktivitetscentret, som blev startet i 1974, sin adresse.
Vi råder nu over det meste af den nederste etage.

På 1 sal ligger idag Frivilligcenter Helsingør, Hjemmeplejen og Parkering Helsingør.
Vi ville være meget glade hvis der er nogen som sidder inde med nogle historier eller billeder om Hotel Prins Hamlet fra før.